Del på Google+:

Indisk-inspirert poke bowl med fersk kokos-chutney

4 porsjoner

Per porsjon: 3736 kJ / 892 kcal

  • 100 g brun basmatiris
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 g karripulver
  • 400 g paneer (indisk ferskost)
  • 120 ml Kikkomansaus saus til pokebolle
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g brokkoli
  • 40 g ristede kokosflak
  • 10 g ferske mynteblader, finhakket
  • 30 ml sitronsaft, ferskpresset
  • 50 g tørkede aprikoser
  • 100 g ferskt kokoskjøtt, grovhakket
  • 10 g fersk ingefær
  • Cayenne-pulver

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 50 min

Skjær Paneer i små, passelig store stykker, og bland dem med Kikkoman saus til pokebolle. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene. Hvis du ikke får tak i Paneer, kan du bruke en annen ferskost som ikke er salt (viktig!) eller fast tofu.

Vask brun basmatiris eller bruk vanlig basmatiris, til den er klar. Legges i en mellomstor panne, med kokosmelk, karrikrydder og salt. Legg på lokk og kok som angitt på pakken, vanligvis 15-20 minutter. Slå av varmen og la lokket være på. Luft risen med en gaffel etter 5-10 minutter, og hold den varm. Hvis du vil spare inn på kaloriene (ca. 50 kcal pr. porsjon), kan du koke risen i vann, i stedet for i kokosmelk.

Vask brokkolien så lenge, del den i passelig store stykker og dampe i konveksjon ovn eller i vann 3-5 minutter og avkjøl direkte i isvann.

Skrell og finhakk ingefæren til den ferske kokosnøtt-chutneyen. Grovhakk de tørkede aprikosene. Bland revet ingefær, aprikoser, fersk hakket kokosnøtt og sitronsaft i en liten bolle til en kjøkkenmaskin (ikke mikser), krydre med salt og en knivsodd cayennepulver. Bland 30 sekunder - 1 minutt, til alt er grovhakket. Løsne massen fra sidene av bollen ved behov. Blandes med finhakket mynte og settes til side. Chutneyen oppbevares i opptil tre dager i kjøleskap. Byttes eventuelt ut mot en ferdig chutney fra din grossist, for å spare tid.

Del cherrytomater i to, og rist kokosflak kort i en liten, tørr panne (ikke bruk olje), og pass godt på at de ikke blir brent, men bare blir gyllenbrune i kanten.

Fordel risen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på risen i skålene: Chutney, brokkoli og cherrytomater. Legg marinert Paneer med sausen i midten av skålen, og pynt med ristede kokosflak. Drypp etter ønske noen flere dråper Kikkoman saus til pokebolle over maten og server den med en gang.