Del på Google+:

Hvit kremet grønnsaksuppe

4 porsjoner

Per porsjon: 1889 kJ / 451 kcal

  • 30 g smør
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløkbåt
  • 1 purre, skåret i tynne skiver
  • 2 persillerøtter, skrellet og i terninger
  • ½ sellerirot, skrellet og i terninger
  • 1 stor potet, skrellet og i terninger
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g kikerter med kraften fra boksen
  • 750 ml vann
  • 4-7 ss Kikkoman naturlig brygget organisk soyasaus
  • 4 ss hvitvin
  • 250 ml melk
  • 125 ml fløte
  • 1 ts malt ingefær
  • ½ ts hvit pepper
  • ½ ts malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 45 min

Stek hakket løk til den er gul i en stor panne på middels varme – ikke la den bli brun. Tilsett knust hvitløk og tynne skiver av den hvite delen av purren, og rør om. Tilsett persillerot, selleri, blomkål og poteter, og stek i enda 1-2 minutter. Tilsett kikerter og kraft, vann, vin, Kikkoman naturlig brygget organisk soyasaus og krydder, og kok opp. Sett lokket på pannen og la maten surre i ca. 20 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett melk og fløte, og purer suppen.

Server med ferske urter og godt brød.