Del på Google+:

Gryte med kylling og grønnsaker

4 porsjoner

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Ben ut kyllinglårene og skjær dem i passelig store stykker. Skjær også tofuen, soppene og grønnsakene i stykker av omtrent samme størrelse. Forvell gulrøttene til de er halvveis møre. La kinakålen være rå. Kok opp hønsebuljong eller dashi i en kasserolle, og kok kjøtt, sopp og gulrøtter møre. Fordel dette så på 10 dype tallerkener og sett de to Kikkoman-sausene Sesam og Ponzu på bordet som dip. 

Tips: I Japan tilberedes disse gryterettene på bordet rett foran gjestene, og da brukes det en flyttbar gasskokeplate. Det går an å kombinere forskjellige ingredienser, som for eksempel svinekjøtt eller stykker av oksekjøtt, fisk eller annen sjømat, ulike grønnsaker og nudler.