Del på Google+:

Grønn urterisotto med stekt sopp

Per porsjon: 1879 kJ / 449 kcal

Grønn buljong:

  • 15 g fersk persille
  • 15 g fersk basilikum
  • 125 g grønne blader av 4 vårløk 
  • 200 g dypfryst spinat
  • 500 g vann

Ponzu-buljong

  • 60 g Kikkoman Ponzu sitron soyasaus 
  • 500 g vann
  • Grønn risotto
  • 300 g risottoris
  • 20 g nativ olivenolje ekstra 
  • den hvite delen av 4 vårløker, finhakket
  • Ponzu buljong, se ovenfor
  • Grønn buljong, se ovenfor  

Stekt sopp

Garnering

  • 500 g renset sopp, store sopper deles langsetter 
  • 25 g smør
  • 100 g parmesanost, finreven 
  • salt og nymalt pepper for smaksetting

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t
Marineringstid: 3 min

Varm opp stekeovnen til 220 °C. Soppen blandes med 25 g olje og 5 g salt, skyves i stekeovnen og stekes 10-15 Minuten til den er gyldenbrun. Slå av stekeovnen.  Drypp 30 g Kikkoman Ponzu sitron soyasaus over soppen og la den stå i ovnen til de øvrige ingrediensene er ferdige. 

5 g persilleblader og 5 g basilikumblader finhakkes og settes til side.

Ha resten av persillen, basilikum og vårløkbladene samt den dypfryste spinaten i en blender eller en kjøkkenmaskin. Tilføy 500 g vann

og miks dette på høyeste trinn i ca. 30 sekunder til du får en kremet masse. Sett den grønne buljongen til side. 

De resterende 500 g vann blandes med Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og settes til side.

Varm olje i en stor stekepanne med lokk.Tilsett risen og rør jevnt i 2 minutter.  Tilføy de hvite delene av vårløken og rør videre 1 minutt. Tilføy vann-ponzu-blandingen. Legg lokket på og gi dette et oppkok, reduser så varmen til det nederste trinnet og la ingrediensene koke i 10 minutter til.

Tilføy den grønne buljongen, rør om og la dette koke videre  i minst 8-10 minutter til den største delen av væsken er absorbert og risen er myk, men fortsatt «al dente» (prøv konsistensen!).

Rør inn smøret og parmesanosten til smøret er smeltet.Smaksett med salt og pepper. Garner med soppen som du har satt til side, og stekesky fra pannen samt urtene som du har finhakket. Med en grønnsakhøvel høvler du ekstra parmesan over risottoen og serverer du retten omgående.