Del på Google+:

Glasert andebryst med auberginer

4 porsjoner

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Legg andebrystkjøttet tilrette og lag små kutt i huden. Stek det kort ved høy varme på begge sider og la det bli mørt, men fortsatt rosa under lokk. Hev kjøttet ut av stekepannen og la det trekke i aluminiumfolie. 

Rens stekepannen for fett og fyll 50 ml vann i den. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og del disse i to eller i fire, hvis de er for store. 

I en annen stekepanne steker du aubergineskivene på begge sider.

Ha Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning marinade i en annen stekepanne, skjær andrebrystkjøttet i skiver for 10 porsjoner og la disse svinge i den varme Teriyaki-marinaden til kjøttet er fullstendig dekket av marinaden.

Anrett aubergineskivene, legg en skive glasert andebryst på hver skive. Garner med appelsinmarmelade, finhakket gressløk og sort pepper.