Del på Google+:

Gjørs med grønnsakstrimler i asiatisk saus

4 porsjoner

  • 300 g ferskvannsfisk, f.eks. gjørs
  • 1 sjalottløk 
  • 4-5 shiitake sopp 
  • 1/4 rød og gul paprika 
  • 250 ml fiskebuljong / dashi 
  • 2 ss  Kikkoman naturlig brygget soyasaus 
  • 4 1/2  ss hvitvin (nydelig)
  • 1 1/2 ss sukker
  • 3 ts potetmel, oppløst i 3 ts vann   
  • 4-5 gressløkstilker 
  • dessuten: hvetemel, olje til fritering

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Først tilbereder du sausen: Paprika, sjalottløken og soppen skjæres i fine strimler eller skiver og stekes forsiktig i en stekepanne med litt olje. Bland fiskebuljongen eller dashi sammen med Kikkoman naturlig brygget soyasaus, hvitvin og sukker gi denne blandingen et oppkok. Bind sausen med potetmelvannet og tilføy den finhakkede gressløken til slutt. 

Skjær fisken i munnfullstore biter, vend bitene i melet og friter dem ved 180° C. Anrett fiskebitene i små skåler, hell sausen med grønnsakene over fisken og server.