Del på Google+:

Friterte auberginer i japanisk saus

4 porsjoner

Per porsjon: 487 kJ / 116 kcal

  • 3-4 stilker gressløk
  • 10 g ingefær
  • 80 g hvit reddik
  • 1 aubergine
  • 1 ts planteolje 
  • 200 ml fiskebuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 25 ml hvitvin (nydelig)
  • 1 1/2 ts sukker
  • chilistrimler

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Fremgangsmåte

Hakk den hvite reddiken, skyll den under rennende vann og press vannet ut. Finhakk gressløken. Purer reddik og ingefær og press vannet ut av reddiken.

Skjær auberginen i munfullstore stykker og stek bitene kort i en stekepanne med olje. Legg auberginestykkene på kjøkkenpapir slik at oljen kan dryppe av.

Ha fiksebuljong, hvitvin, sukker og Kikkoman naturlig brygget soyasaus i en kjele og gi ingrediensene et oppkok. Anrett auberginebitene og garner med reddik-ingefær-mos, chilistrimler og gressløk.Ringle stekesky over. 

Tips: For å få en vegetarisk versjon kan man bruke grønnsakbuljon i stedet for fiskebuljong. Vil du ha en glutenfri versjon, vennligst bruk Kikkoman naturlig brygget Tamari glutenfri soyasaus.