Del på Google+:

Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill

4 porsjoner

Per porsjon: 2092 kJ / 500 kcal

Grønnsaker

  • 250 g fennikelknoll, skjær av stilkene
  • 175 g skallede og kokte edamame
  • 100 g reddik

Salatdressing

Garnering

  • 100 g valnøtter
  • 20 g sorte sesamkorn
  • 20 g basilikum
  • 10 g dill

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 25 min

Varm opp stekeovnen til 160 ° C. Rist valnøttene på et flatt bakebrett i 15 - 20 minutter til de er blitt litt brune og lukter godt. La dem avkjøle og knus dem i stykker. 

Fjern det harde ytre laget av fennikelknollen og kast det. Skjær fennikelen først i fire deler og så i så tynne skiver som mulig.  Det kan du bruke en grønnsakhøvl til om du har en for hånden. Skjær redikkene i fire deler hver.

Riv bladene av basilikum og dill og grovhakk dem.

Hell Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og olivenolje  i et rent og tomt syltetøyglass og rist det godt  i 20-30 sekunder til sausen ser mere tykkflytende ut og er emulgert.

Løft garneringen under grønnsakene, tilføy dressigen og server. 

Tips: Skulle du ikke finne edamame-bønner kan du erstatte disse med skallede tykke bønner eller erter.  Edamame-bønner finnes ferdig kokt og uten skall i større supermarkeder.