Del på Google+:

Mindre salt i maten

Vil du bruke mindre salt uten at det går ut over smaken? Det er enkelt med vår naturlig bryggede soyasaus. Det bekrefter også den aktuelle studien fra det nederlandske forskningsinstituttet UR Food & Biobased Research i Wageningen. Instituttet har testet salatdressinger, tomatsuppe og hurtigstekt kjøtt der saltet har blitt erstattet med Kikkoman. Og resultatet? Testpersonene synes fortsatt at rettene smaker når saltinnholdet reduseres med opptil 35 prosent. De mener til og med at smaken blir enda bedre ved bruk av soyasaus.

For helsens skyld

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler mindre salt i maten. Vi bør ikke få i oss mer enn fem gram eller en strøken teskje om dagen. For mye salt øker risikoen for høyt blodtrykk og medvirker til hjerte- og karsykdommer. Reduserer du saltinntaket med 30 prosent, gjør du en avgjørende innsats for et sunnere kosthold.