Del på Google+:

Wok på en annen måte – en gryte for alle retter

Når du woker, finnes det ingen grenser for hvor kreativ du kan være. Enten du steker, damper, friterer eller forveller, alt blir vellykket med dette altmulig-krydderet soyasaus. Det er ikke bare asiatiske retter som lar seg trylle frem i en wok-panne. I den dype stekepannen kan du tilberede praktisk talt alle retter. Har du lyst på en aromatisk potetsalat med olivenolje, purre og soltørkede tomater? Det er ingen sak. Lag potetsalaten som du pleier, og som prikken over i-en steker du den kort i en wok. På denne måten fordeles aromaen bedre, og de ulike ingrediensene harmonerer perfekt med hverandre. Også til supper eller gryteretter, kjøttdeig eller gulasj egner den asiatiske multipannen seg ypperlig.

Et lite tips: Alt som du ellers kan steke i en stor panne eller i en stor gryte, kan også helt utmerket tilberedes i en wok. Det samme gjelder desserter. Friter kvargballer i en wok, eller litt frukt. Eple og pære kan du vende i kanel og forvelles i den dype pannen. Dermed har du en deilig dessert i en håndvending. Wok-sausen fra Kikkoman passer til alle krydrede og søte wok-retter. Den gir maten en enestående smak av karamellisert soyasaus.

Lag enkel, rask og vitaminrik mat

Før du svinger sleiva, bør du skjære opp alle ingrediensene i små biter og gjøre klar kryddere og sauser. Når woken er klar, går resten av seg selv. Ha alle ingrediensene etter hverandre i den dype pannen, og i en håndvending har du en deilig rett på bordet. Du trenger ikke mye fett og alt blir sprøtt, fargerikt og vitaminrikt. Et tips fra oss: Du bør ikke ha for mange ingredienser i woken, for da får du verken de sprøstekte grønnsakene eller den aromatiske smaken. Her gjelder tommelfingerregelen: Woken skal aldri være mer enn to tredeler full. For at du kan gå i gang med matlagingen med det samme, har vi samlet noen herlige wok-oppskrifter for deg her.