Del på Google+:

Sushi til hele familien

De fleste forbinder sushi med klassiske, forseggjort sammenrullede risruller med grønnsaker eller rå fisk. Det kan ta litt tid å beherske denne kunsten helt og fullt. Utdanningen til en sushimester kan eksempelvis ta opptil ti år! Men det finnes også en annen måte å gjøre det på. Det er absolutt ikke nødvendig å være mester for å lage sushi selv. Sushi må ikke nødvendigvis rulles heller. Chirashi-sushi betyr «strå-sushi», og blir for eksempel servert i en skål. Her legges grønnsaker, fisk, fjærkre og andre delikatesser oppå sushi-risen, og avslutningsvis bruker man Kikkoman naturlig brygget soyasaus for å oppnå den beste smaken. Chirashi-sushi er fantastisk fordi smakene er ulike og sammensatt. Lag en buffet med ulike ingredienser. Sushi-risen er alltid grunnlaget, men toppingene velges etter smak og behag. Dermed får hver og en sin egen chirashi-sushi på bordet.

For tradisjonell temaki-sushi legges ingrediensene på et tangark (nori), som helt enkelt rulles rundt risen. Munnfullen er klar! Du kan kombinere forskjellige ingredienser i bitene. Et moderne alternativ er også salatblader. Denne sushien er ikke bare sunn, den er også en smakfull snack. Bladene på romana-salaten, såkalte salathjerter, egner seg spesielt godt som basis. Vask og rens salaten godt. Så former du sushien. Legg riskulene oppå sushi-risen. Dertil kommer strimler av sesongens grønnsaker, kjøtt eller fisk. Strø noen sesamfrø over det hele, og dypp bitene i vår naturlig bryggede soyasaus. Den moderne temaki-sushien er ferdig. Velbekomme!