Del på Google+:

Rett mengde!

Ingredienslisten i en oppskrift forteller deg hvor mye soyasaus du skal bruke. Men hva hvis du bestemmer deg for å være kreativ på egenhånd og lage din egen rett? Hvordan skal du vite hvor mye soyasaus som er riktig å bruke?

Vi forteller deg hvordan du kan oppnå best mulig resultat når du bruker Kikkoman soyasaus til å lage mat, uansett om du skal marinere, glasere eller smaksette.

Soyasaus er et fantastisk krydder fordi den tilfører en rund og forsterkende smak til kjøtt, fisk, sauser og grønnsaker – og ikke bare i asiatiske retter! Hemmeligheten bak soyasausens allsidighet som krydder, er at den er rik på umami og er en ideell erstatter for salt.

Soyasaus som salatdressing

En tommelfingerregel på hvor mye soyasaus du kan bruke som salatdressing: bruk en spiseskje soyasaus for hver spiseskje olje.

Du trenger hverken salt eller eddik, men du kan tilsette andre smakssettere som sitronjuice eller friske urter.

Prøv deg frem og lek med maten!

Soyasaus i matlaging

Når du bruker soyasaus i matlagingen, avgjør mengden soyasaus du tilsetter hvilken smak du ønsker å oppnå. Erfarne kokker tilsetter ganske enkelt et par dæsj med soyasaus på slutten av matlagningen for å høyne smaken.

Soyasaus til glasering

Ønsker du at steken skal få et glinsende og fristende ytre, så pensler du ganske enkelt på en blanding av soyasaus og honning de siste minuttene i stekeovenen.

Soysaus i marinade

Soyasaus er fantastisk som base for alle mulige marinade til kjøtt, fisk eller grønnsaker.

Når du lager din egen marinade, bruk 3 - 4 ss med soyasaus for hver porsjon protein (ca 120 g - 150 g), i tillegg til øvrige ingredienser og krydder. Bare husk at blandingsforholdet mellom soyasaus og andre flytende ingredienser omtrentlig er 2:1.  

Hvis du ser etter en ferdiglaget soyasausmarinade, så har Kikkoman laget en egen serie med Teriyaki-sauser. De finnes i en rekke smaksvarianter: fra ristet hvitløk og honning. Når du marinerer grillmat, skrap av urter og krydder og tørk av kjøttet før det legges på grillen – da unngår du nemlig brente biter.

Soyasaus som krydder

Du er sjefen! Mengden av soyasaus du bruker kommer helt an på maten du spiser. En dæsj eller to av soyasaus vil alltid tilføre en fyldigere smak på alle matretter. Vår ikoniske Kikkoman soyasaus dispenserflaske er perfekt å ha på bordet for å gi ditt måltid det lille ekstra.