Del på Google+:

Sett en ekstra piff på salaten med salatdressinger

Hva er vel en deilig og sprø salat uten noe som runder av smaken? Salatdressinger gjør salater spennende og velsmakende. Og det beste av alt: Det finnes ingen grenser for hvor kreativ du kan være når du lager dem. Det spiller ingen rolle om du velger en klassisk variant med vineddik og olje eller om du blander urter, krydder og andre ting. Dressing og salat hører sammen.

La oss gå litt nærmere inn på teamet.

Salatsaus eller salatdressing: Er det noen forskjell?

Det som før helt enkelt ble kalt «salatsaus», omtales i dag som «salatdressing». Ikke bare fordi begrepet klinger mer interessant og appetittlig, det er også mer beskrivende. Begrepet «dressing» kommer fra det engelske ordet «to dress», som betyr så mye som å pryde, å forskjønne eller å kle på. Og det er akkurat det salatdressingen gjør: Den gjør ikke bare salaten til et smaksmessig høydepunkt, den er også en suksess rent visuelt sett.

Dressingen under lupen: Hva inneholder den, hva bør den inneholde?

Hva består egentlig salatdressingen av? Er det fargen som tilfører det lille ekstra til den friske og grønne salaten? Eller er det ingrediensene som skiller den ordinære dressingen fra en ekstraordinær dressing? Det finnes jo ingen patentoppskrift på dressing. Alt etter smak og behag kan dressingen være tynt- eller tyktflytende, fargeløs eller fargerik, intens eller mild. Den perfekte oppskriften på dressing finnes ikke. Hvorvidt de er basert på vineddik og olje, yoghurt eller fløte, er det bare fantasien som setter grenser. Du kan også velge og vrake blant ferdigdressinger. Forskjellige smaksretninger som Thousand Island eller vinaigrette gjør det mulig å forvandle den enkleste salat til et kulinarisk høydepunkt. Det finnes et hav av forskjellige dressinger. Men vær oppmerksom på at ikke alle dressinger passer til hver salat.

Kjøpe dressing? Prøv å lage dressingen selv.

Ofte har vi verken tid eller ork til å lage den selv, og kjøper heller salatdressingen på butikken. Men det er både raskt og enkelt å lage dressingen selv. Elsker du salat, er det bare å gi fantasien fritt spillerom. Ingrediensene får du raskt tak i, og som regel for en billig penge. Liker du best en kremet dressing, kan du sette prikken over i-en med en yoghurtdressing. Liker du den tradisjonelle varianten bedre, heller du en blanding av vineddik og olje over den grønne salaten.