Del på Google+:

Kikkoman er verdensledende på soyasaus

Kikkoman-konsernet har sine røtter i produksjon og distribusjon av soyasaus. Millioner av mennesker over hele verden kjenner og bruker den naturlig bryggede soyasausen. I Japan og andre land engasjerer imidlertid Kikkoman seg også på andre, til dels beslektede områder. Kikkoman har etablert datterselskaper på forretningsområdene farmasøytiske artikler, vin, likør, fruktjuice, tomatprodukter og asiatiske matvarer, eller eier andeler i andre selskaper. I tillegg har Kikkoman datterselskaper i restaurantbransjen og varehandelen. Flere japanske restauranter i toppsjiktet som Daitokai i Berlin og Köln, tilhører Kikkoman-konsernet. Ikke minst eier Kikkoman 100 prosent av JFC International-Gruppe, en av de største grossistene for originale asiatiske matvarer.

Produseres verden over

Nærmere 6500 medarbeidere viderefører det japanske selskapets historie i land som Japan, Singapore, Taiwan, Kina, Australia, Canada, USA og Europa. Kikkoman produseres på ni produksjonssteder i Japan, USA, Singapore, Taiwan, Kina og Nederland. Nærmere 450 millioner liter naturlig brygget soyasaus forlater bryggeriene hvert år og finner veien til matbutikker, delikatessebutikker og asia-butikker.

For å dekke den økende etterspørselen etter soyasaus i Europa, ble Kikkomans første europeiske bryggeri åpnet i Hoogezand-Sappemeer i Nederland i oktober 1997. Denne fabrikken forsyner hele Europa med Kikkoman-sauser.