Del på Google+:

Fra Japan ut i verden

Kikkomans røtter strekker seg helt tilbake til 1600-tallet. Den gang begynte familien Mogis forfedre å brygge en kraftig, mørkebrun saus av soya, korn, vann og salt i Noda i Japan. Den gunstige beliggenheten ved elven Edos bredder gjorde det enklere å få tilgang til råstoffer til produksjonen og deretter raskt leverere produktet til byen Edo, det som er Tokyo i dag.

Nederlandske handelsreisende oppdaget «Det svarte gullet» og tok det med seg tilbake til Europa. Snart hadde Kikkoman opparbeidet seg en fast posisjon der og fikk betydningsfulle utmerkelser, både på verdensutstillingen i Wien i 1873 og i Amsterdam i 1881. I 1917 grunnla de japanske familiene Mogi og Takanashi til slutt familieselskapet Noda Shoyu Co. Ltd. Av dette selskapet oppstod Kikkoman Shoyu Co. Ltd. I 1964 og til slutt Kikkoman Corporation i 1980.

I dag er Kikkoman verdensledende på soyasaus og leverer et produkt som er verdsatt på grunn av den spesielt fyldige smaken, til mer enn 100 land over hele verden. Selv ved det keiserlige hoffet i Japan, har Kikkoman en fast plass.