Del på Google+:

Personvernerklæring

1. Ansvarlig for behandling av personopplysninger (heretter kalt “vi”)

Kikkoman Trading Europe GmbH
Adm.dir.: Osamu Mogi, Junichi Sawano
Theodorstraße 180
DE-40472 Düsseldorf
Tyskland

Telefon: +49 (0)211/5 37 59 40
Faks: +49 (0)211/5 37 95 55
E-post: info@kikkoman.eu

Du finner nærmere opplysninger i vårt impressum.

 

2. Behandlingsansvarlig

Mr. Nobuaki Negishi
Corporate Officer
Legal & Compliance Department
General Manager
KIKKOMAN CORPORATION
2-1-1 Nishi-Shinbashi
Minato-ku, Tokyo 105-8428
Japan

Telefon: +81 (0)3-5521-5175
E-post: nnegishi@mail.kikkoman.co.jp

 

3. Formålet med behandlingen

Denne personvernerklæringen oppgir hva som er behandlingsgrunnlaget for hver enkelt behandling av personopplysninger ved bruk av nettsiden vår. 

Personopplysninger er alle opplysninger som er relatert til en identifisert eller identifiserbar fysisk person (heretter kalt “den registrerte”). En fysisk person anses som direkte eller indirekte identifiserbar, især der et brukernavn knyttes til et navn, et registreringsnummer, stedsopplysninger eller et nettbrukernavn eller andre opplysninger som identifiserer deg som en fysisk person.  

Hensikten med behandlingen av personopplysningene på nettsiden vår er å drive en nettside med opplysninger om vårt tilbud og om vår virksomhet.

Vi vil bruke opplysningene om deg når det er nødvendig, til følgende formål:

  • Til bruk av nettsiden (rettslig grunnlag: artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller artikkel 6 nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning),
  • Til å administrere og forbedre nettsidene, til å markedsføre våre produkter og til å oppretteholde sikkerheten under bruk (rettslig grunnlag: artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning),
  • Til bruk av tjenestene som tilbys på nettsiden vår, samt for å gjennomføre tiltak før avtaleinngåelse, især bruk av skjemaer (rettslig grunnlag: artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller artikkel 6 nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning),
  • Til avtaleinngåelse og avtalegjennomføring (rettslig grunnlag: artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller b) i EUs personvernforordning) og/eller
  • Til å etterkomme en juridisk plikt som vi er bundet av (for eksempel skatterettslige krav). 

Nærmere opplysninger om behandlingen av personopplysninger finner du under disse overskriftene:

 

a. Brukeropplysninger/serverlogg

Personlige opplysninger logges automatisk i våre serverloggfilernår du besøker nettstedet vårt. Opplysningene sendes fra din nettleser. Disse opplysningene omfatter:

  • Navnet på nettsiden du besøker
  • Fil
  • Dato og klokkeslett for besøket,
  • Overført datamengde
  • Melding om vellykket innsamling
  • Den registrertes nettlesertype og -versjon
  • Den registrertes operativsystem
  • Hvilken nettside den registrerte kommer fra
  • Den registrertes IP-adresse
  • Leverandør 

Det er nødvendig at systemet vårt lagrer IP-adressen i kort tid for å kunne overføre nettsiden til din datamaskin. IP-adressen må være lagret så lenge besøket varer. Disse opplysningene vil ikke bli koblet til annen informasjon fra andre datakilder. Opplysningene brukes kun til analyse og vedlikehold av den tekniske driften av serveren og nettverket. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

 

b. Informasjonskapsler

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler, såkalte cookies. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lastes ned til din datamaskin og lagres av nettleseren din. Informasjonskapsler brukes til å gjøre nettsiden vår mer brukervennlig, mer effektiv og sikrere. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav a) i EUs personvernforordning, når du har samtykket til bruken av informasjonskapsler, ellers på grunnlag av vår dokumentert berettigede interesse artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

De benyttede informasjonskapslene er til dels såkalt sesjonsavhengige informasjonskapsler (session cookies). Disse slettes automatisk så snart du forlater nettsiden vår. Andre informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din, til du sletter dem.

De fleste informasjonskapsler inneholder en unik ID, en såkalt sesjons-ID. Rekkefølgen på tegnene gjør at ID-en kan spores tilbake til serverne og nettsidene nettleseren hadde tilgang til da informasjonskapselen ble lagret. På denne måten kan nettleseren skjelnes fra nettlesere med andre informasjonskapsler, og hver nettleser kan identifiseres og gjenkjennes med den unike sesjons-ID-en. Ved hjelp av informasjonskapsler er det også mulig å registrere opplysninger om brukeraktivitet via nettsider, som for eksempel antall unike brukere på en side per måned.

Informasjonskapslenes funksjon brukes på en lang rekke nettsider og servere for å kunne tilby mange grunnlegende tjenester, noe vi også gjør i våre nettjenester:

Når du for eksempel markerer en oppskrift på nettsiden vår, sørger informasjonskapslene for å lagre hvilken oppskrift du har lagt på oppskriftslisten din.

En informasjonskapsel brukes også når du registrerer deg – her hos oss når du registrerer deg som bruker og kunde – slik at du senere ikke trenger å registrere deg på nytt, siden nettleseren kjennes igjen.

I alle disse prosessene lagres altså opplysninger i informasjonskapsler for å muliggjøre visse funksjoner. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

I tillegg benyttes informasjonskapsler for å vise brukeren relevante annonser, for å forbedre effekten av kampanjer eller for å unngå at en bruker ser de samme annonsene flere ganger. Du finner nærmere opplysninger om hvilke Google-informasjonskapsler vi bruker, her: https://policies.google.com/technologies/types?hl=no. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

Du kan stille inn nettleseren slik at du blir informert om informasjonskapsler, og kun tillate informasjonskapsler i enkelttilfeller, godkjenne eller blokkere informasjonskapsler i visse tilfeller eller blokkere dem generelt. Du kan også stille inn automatisk sletting av informasjonskapsler hver gang nettleseren lukkes. Du administrerer informasjonskapslene vi benytter via Google, her: https://policies.google.com/technologies/managing?hl=no

Videre kan du forhindre at data som opprettes på bakgrunn av din registrerte bruk av nettsiden, utleveres til Google. Du kan også forhindre at Google behandler disse opplysningene, ved å laste ned og installere programtillegget fra denne lenken: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer informasjonskapsler, vil det trolig påvirke nettsidens funksjonalitet. 

 

c. Kontakt på e-post

Når du sender oss forespørsler per e-post, benytter vi dine opplysninger fra e-posten og kontaktinformasjonen du oppgir der, for å kunne besvare forespørselen din. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller artikkel 6 nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning Dessuten har vi berettiget interesse av å benytte disse opplysningene for å forhindre misbruk og sikre våre systemers sikkerhet; rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

 

d. Kontaktskjema

Når du sender oss forespørsler via kontaktskjemaer, behandler vi dine opplysninger fra skjemaet inkludert IP-adressen din og kontaktinformasjonen du oppgir der, for å kunne besvare forespørselen din. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller artikkel 6 nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning. Dessuten har vi berettiget interesse av å benytte disse opplysningene for å forhindre misbruk og sikre våre systemers sikkerhet; rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

 

e. Nyhetsbrev, oppskriftsabonnement

Registrerer du e-postadressen din for å abonnere på våre oppskrifter, vil du motta ukentlige ideer til oppskrifter med våre produkter. Eksempler på slike oppskrifter finner du her: https://www.kikkoman.no/forbruker/oppskrifter/

Når du har registrert e-postadressen din, vil du motta nyhetsbrevet vårt på denne adressen. I denne e-posten blir du bedt om å bekrefte registreringen ved å klikke på en lenke. Det er nødvendig for å forhindre at uvedkommende registrerer e-postadressen din i mailinglisten vår. For å dokumentere denne registreringsprosessen blir det hele protokollført ved at tidspunktet for registreringen og bekreftelsen samt IP-adressen lagres i en såkalt double-opt-in-metode. Dessuten benytter vi e-postadressen din til å sende deg oppskriftene. Amazon er vår leverandør for utsending av e-poster. Det er inngått en egen databehandleravtale med denne leverandøren.

Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning. Dessuten har vi berettiget interesse av å benytte disse opplysningene for å forhindre misbruk og sikre våre systemers sikkerhet; rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

Du kan til enhver tid avregistrere deg og si opp oppskriftsabonnementet ditt ved å klikke på en lenke som vi sender deg per e-post, eller ved å sende en e-post til adressen over. Du kan altså til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke med fremtidig virkning.

 

f. Brukerkonto

Når det opprettes en kundekonto for bedriftskunder på vår nettportal, benyttes opplysningene du oppgir så lenge kundeforholdet varer. Dette er en forutsetning for den nettbaserte brukerkontoen.  Når det gjelder obligatoriske opplysninger, henviser vi til våre generelle forretningsvilkår, som kan lastes ned på bedriftssidene. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller artikkel 6 nr. 1 bokstav b) i EUs personvernforordning Dessuten har vi berettiget interesse av å benytte disse opplysningene for å forhindre misbruk og sikre våre systemers sikkerhet; rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

 

g. Google Analytics 

Nettsiden vår benytter Google Analytics, en nettanalysetjeneste som leveres av Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (heretter kalt “Google”) for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet og forbedre utformingen av den. Google er sertifisert av rammeverket om overføring av personopplysninger fra Europa til USA, det såkalte “EU-US Privacy Shield” og er dermed forpliktet til å overholde EUs personvernbestemmelser. Utover dette har vi inngått en databehandleravtale med Google. Her handler det om en avtale som forplikter Google til å beskytte våre brukeres personopplysninger, til å benytte dem i henhold til våre personvernbestemmelser og især ikke utlevere dem til tredjeparter.

Google Analytics bruker informasjonskapsler (cookies) for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet, se punkt b. Informasjonen som genereres av en slik informasjonskapsel ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon som Google er i besittelse av.

På nettsiden vår er det imidlertid aktivert en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. IP-adressen din blir altså brukt av Google innenfor medlemsstatene i EU og EØS-statene. Kun i unntakstilfeller blir den fullstendige IP-adressen overført til en server hos Google i USA og forkortet der. Google bruker denne informasjonen til å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning.

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt, se punkt b. Videre kan du forhindre at data som opprettes på bakgrunn av din registrerte bruk av nettsiden, utleveres til Google. Du kan også forhindre at Google behandler disse opplysningene, ved å laste ned og installere programtillegget fra denne lenken.

Nærmere opplysninger om bruksvilkår og personvern finner du på https://www.google.com/analytics/terms/no.html og https://policies.google.com/?hl=no

 

h. Utlevering av opplysninger til tredjeparter (Google Maps, RSS-feeds, grafikk fra andre nettsider, videoer fra YouTube osv.)

Det kan forekomme at innhold fra tredjeparter, som for eksempel videoer på YouTube, kartmateriale fra Google Maps, RSS-feeds eller grafikk fra andre nettsider integreres i vårt nettilbud. Dette forutsetter at leverandørene av dette innholdet (heretter kalt “tredjepartsleverandører”) benytter brukernes IP-adresser. For uten IP-adressen kan de ikke sende innhold til de respektive brukernes nettlesere. IP-adressen er dermed nødvendig for visningen av dette innholdet. Leverandøren bestreber seg på kun å benytte slikt innhold i tilfeller der leverandørene av innholdet kun benytter IP-adressene til levering av innholdet. Tredjepartsleverandører kan lagre IP-adresser, for eksempel til statistisk bruk. Du kan imidlertid forhindre en utlevering av slike data, ved å deaktivere Javascript i din nettleser eller ved å benytte deg av en av de følgende opt-out-mulighetene. I så fall kan ingen slike tjenester eller innhold fra tredjeparter vises. 

Vi integrerer blant annet tjenester og innhold fra tredjeparter som oppført her:

1. Kart fra tjenesten Google Mapslevert av tredjepartsleverandøren Google. 

2. Videoer fra plattformen YouTubefra tredjepartsleverandøren Google.

Når du gir ditt samtykke, er rettslige grunnlag artikkel 6 nr. 1 bokstav a) og/eller bokstav b) i EUs personvernforordning, når bruken av personopplysninger er nødvendig for å etterkomme en avtale som du er avtalepart i, eller for å gjennomføre tiltak før en avtaleinngåelse, eller artikkel 6 nr. 1 bokstav f) i EUs personvernforordning når behandlingen er nødvendig for formål knyttet til de berettigede interessene av å forbedre brukeropplevelsen, markedsføre våre produkter eller opprettholde sikkerheten ved bruk av nettsiden.

 

i. Kontoer på Facebook og Instagram

På nettsiden vår www.kikkoman.no benytter vi ingen programtillegg for sosiale medier, kun enkle lenker (såkalte hyperkoblinger) til våre kontoer på sosiale medier. Når du besøker vår nettside, blir altså ingen data utlevert til sosiale medieplattformer. 

Om du likevel besøker de sosiale medieplattformene og våre profiler, gjør vi deg oppmerksom på følgende:

Facebook

Nettsiden på www.facebook.com leveres av Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland (“Facebook”). Facebooks hensikt med og graden av bruk av data samt relevante rettigheter og innstillingsmuligheter for ditt personvern, fremgår av Facebooks gjeldende personvernerklæring: https://www.facebook.com/about/privacy/ 

Når en bruker har en Facebook-konto, og ikke ønsker at Facebook samler inn personlige data via dette tilbudet og kobler dem til profilinformasjonen som er lagret hos Facebook, må brukeren logge seg av Facebook og slette informasjonskapslene før besøk på nettsiden vår.Øvrige innstillinger og blokkering av databruk til reklameformål finnes i Facebooks profilinnstillinger: https://www.facebook.com/settings?tab=ads, på den amerikanske siden http://www.aboutads.info/choices/ eller på den europeiske siden http://www.youronlinechoices.com/

Instagram 

Nettsiden www.instagram.com leveres av Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park CA 94025 USA (“Instagram”). Instagrams hensikt med og graden av bruk av data samt relevante rettigheter og innstillingsmuligheter for ditt personvern, fremgår av Facebooks gjeldende personvernerklæring: https://help.instagram.com/155833707900388

Når en bruker har en Instagram-konto, og ikke ønsker at Instagram samler inn personlige data via dette tilbudet og kobler dem til profilinformasjonen som er lagret hos Instagram, må brukeren logge seg av Instagram og slette informasjonskapslene før besøk på nettsiden vår. Øvrige innstillinger og blokkering av databruk til reklameformål finnes i Instagrams profilinnstillinger: https://help.instagram.com/284802804971822?helpref=page_contenthttps://help.instagram.com/284802804971822?helpref=page_content

 

j. Adobe Typekit

Vi har designet nettsiden vår med Adobe Typekit Service. Rettslig grunnlag er artikkel 6 nr. 1 bokstav f i EUs personvernforordning.  Hensikten og samtidig vår berettigede interesse av å bruke Typekit er å benytte visse skrifttyper. Under leveringen av Typekit-tjenesten verken settes eller benyttes informasjonskapsler for å kunne tilby skrifttypene. Følgende opplysninger hentes inn av Adobe for å kunne tilby Typekit-tjenesten: tilgjengelige skrifttyper, sett-ID, konto-ID, tjeneste som leverer skrifttypene, program som bestiller skrifttypene, server som leverer skrifttypene, vertsnavn på siden som laster skrifttypene. For å forhindre at Typekit registrerer dine opplysninger, deaktiverer du JavaScript i nettleseren din.

 

4. Mottakere av personopplysninger 

Personopplysninger sendes til følgende kategorier av mottakere:   

Ordrebehandlere, identifikasjonsleverandører, programvareutviklere, serververter, mailinglister (Amazon), kundestøtte og nettstatistikkleverandør (Google).

Utover dette utleveres dine personopplysninger ikke uten ditt uttrykkelige samtykke, med mindre vi er juridisk forpliktet til å gjøre det, eller datautleveringen er absolutt nødvendig for å etterkomme et avtaleforhold.

 

5. Hvor lenge arkiveres opplysningene?

Vi sletter dine personopplysninger som ikke lenger er nødvendig for formålet.

Lagrede server-loggfiler og IP-adresser slettes senest etter 90 dager.

Dette gjelder i tilfelle registrering av data for å kunne stille nettsiden til rådighet, når de respektive sesjonene er avsluttet. Sesjonsavhengige informasjonskapslerslettes automatisk etter endt sesjon, det vil si når du lukker nettleseren.

Informasjonskapsler lagres på din enhet, og du har kontroll over bruken og slettingen av informasjonskapslene, se over. 

Vi behandler data fra dine forespørslervia e-posterog kontaktskjemaertil forespørselen din er ferdig behandlet og avsluttet. Deretter blir opplysningene slettet. Vær likevel oppmerksom på at en plikt til å oppbevare handels- og skatterettslige opplysninger i minst seks (iht. § 257 i den tyske handelsloven [HGB/Handelsgesetzbuch]) eller ti år (iht. § 147 i den tyske skatteloven [AO/Abgabenordnung]), kan ligge til grunn for visse opplysninger i rettshandler med deg. Dette kan også være tilfelle for forespørsler og e-poster.  

Nyhetsbrev- og oppskriftsabonnementsopplysningerbehandles så lange abonnementet ditt varer og slettes når abonnementet sies opp.

Brukerkontoopplysningerslettes når brukeravtalen opphører og ingen avtalebestemte eller juridiske plikter taler imot en sletting, som for eksempel handels- eller skatterettslige oppbevaringsplikter.

Vi har forhåndsinnstilt en slettesyklus for Google Analytics-datapå 14 måneder. 

Sender du inn en søknad på nettet, sletter vi personopplysningene du har sendt oss samt søknader seks måneder etter søknadsprosessen.

For øvrig blir det én gang i året kontrollert om data kan slettes. Dette gjelder ikke dersom formålet med bruken og forutsetningen for det rettslige grunnlaget for bruken er bortfalt og ingen juridisk oppbevaringsplikt lenger foreligger.

 

6. Angivelse av personopplysninger og de berørte personenes rettigheter 

Du er ikke juridisk forpliktet til å angi personopplysninger. Men det kan være nødvendig for å inngå en avtale eller for funksjoner på nettsiden. Når du ikke oppgir personopplysninger, kan vi i påkommende tilfeller heller ikke tilby en avtale eller en funksjon på nettsiden. På nettsiden finnes det ingen automatisert problemløsning, og det opprettes ingen personlig profil.

Berørte personers rettigheter fremgår av artikkel 15 til 23 og artikkel 77 i EUs personvernforordning og §§ 32 til 37 i den tyske personopplysningsloven [Bundesdatenschutzgesetz-neu]). 

Når det gjelder personopplysninger du har gitt oss, har du rett til 

  • innsyn,
  • retting,
  • sletting,
  • begrensning av behandlingsomfang og
  • utlevering.

Videre har du rett til å

  • blokkere

behandling av personopplysningene.

Har du gitt ditt samtykke til bruk av personopplysninger, har du rett til å 

  • tilbakekalle

samtykket med fremtidig virkning.

Alle forespørsler, krav og meldinger sendes til oss, se punkt 1 over.

Er du av den oppfatning at behandlingen av dine personopplysninger strider imot personvernretten, har du til enhver tid

  • rett til å klage

til en ansvarlig tilsynsmyndighet, se artikkel 77 i EUs personvernforordning. Uten at det berører annen administrativ eller rettslig prøving, skal enhver registrert ha rett til å klage til en tilsynsmyndighet, særlig i den medlemsstat der vedkommende har sitt vanlige bosted, har sitt arbeidssted eller der den påståtte overtredelsen har funnet sted, dersom den registrerte anser at behandlingen av personopplysninger som gjelder vedkommende, er i strid med denne forordning.  

Tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for oss, er Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen, Kavalleriestraße 2-4, DE-40213 Düsseldorf, Tyskland.