Del på Google+:

FAQ

Hvordan doserer jeg soyasausen riktig?

Hvor mye soyasaus du tilsetter, avhenger av retten du lager. Og naturligvis av hva du synes smaker. Fordelen ved Kikkoman Naturlig brygget soyasaus er at du egentlig ikke kan tilsette for mye av den. For Kikkoman fremmer ingrediensenes egen smak, uten å overskygge den. Mens andre soyasauser, særlig dem som fremstilles kjemisk, ofte kan gjøre maten uspiselig på grunn av de intense, kunstige aromaene.

Trenger jeg salt i tillegg når jeg bruker soyasaus?

Du kan droppe saltet helt når du krydrer maten med soyasaus. Soyasaus er en ideell erstatning for salt! Og for alle som bevisst går inn for å kutte ut eller redusere saltinntaket, tilbyr vi Kikkoman Naturlig brygget soyasaus med 43 % mindre salt.

Hvordan bør soyasausen oppbevares?

Det beste er å oppbevare åpne flasker i kjøleskapet. Der er soyasausen beskyttet mot lys- og temperaturpåvirkning.

Passer soyasaus kun til asiatiske retter?

Kikkoman Naturlig brygget soyasaus er et flytende krydder med mange bruksområder, selv om soyasausen opprinnelig stammer fra Asia. Den passer ikke bare godt til asiatiske retter, men også perfekt til det internasjonale kjøkken – fra suppe til salat, fra fiskeretter til kjøttretter, fra grønnsaker til pasta.

Hvordan kjenner jeg igjen en naturlig brygget soyasaus?

På fargen, på smaken og på aromaen. Men det kan være vanskelig å teste ut dette i matbutikken. Derfor bør du ta en nærmere titt på innholdsdeklarasjonen. Kikkoman Naturlig brygget soyasaus består kun av de fire rene ingrediensene soyabønner, hvete, vann og salt. Og som navnet sier, er den brygget helt naturlig.

Inneholder Kikkoman kunstige ingredienser?

Nei, Kikkoman-soyasausen består kun av de fire rene ingrediensene soyabønner, hvete, vann og salt. Kikkoman Naturlig brygget soyasaus oppstår i en helt naturlig bryggeprosess. Ingen tilsetningsstoffer tilsettes.

Er det noen forskjell på soyasausen fra designflasken og sausen i den «vanlige» flasken?

Nei, det er ingen forskjell. Begge flaskene er fylt med den samme naturlig bryggede soyasausen. Det er bare selve flasken som er annerledes. Designflasken er et lite og dekorativt element på bordet. Rent visuelt er den en vakker dispenser som helt enkelt gjør det penere å krydre maten til bords. Designflasken kan dessuten fylles på om og om igjen og tåler å vaskes i oppvaskmaskinen.

Hva er forskjellen på kinesisk og japansk soyasaus?

Stort sett er bryggetiden til den kinesiske soyasausen kortere enn for den japanske. Dessuten inneholder mange kinesiske soyasauser mer salt. Og ikke minst er noen kinesiske soyasauser blandet opp, det vil si at de er en blanding av fermenterte og kjemisk fremstilte soyasauser. Ofte tilsettes det også tilsetningsstoffer i kinesiske soyasauser.

Er Kikkoman-soyasausen en kinesisk soyasaus?

Kikkoman Naturlig brygget soyasaus er en japansk soyasaus. Den passer imidlertid like godt i kinesiske retter. Den er et flytende krydder med mange bruksområder.

Hva er forskjellen på Kikkoman-soyasausen og andre soyasauser?

Fire rene ingredienser, en naturlig bryggeprosess og nærmere 300 forskjellige aromaer er hemmeligheten bak Kikkoman Naturlig brygget soyasaus, som brygges etter en over 300 år gammel oppskrift.

Hvordan fremstilles soyasausen?

Kikkoman Naturlig brygget soyasaus brygges etter en over 300 år gammel oppskrift. Bryggingen tar cirka seks måneder og skjer helt naturlig. Den består kun av de fire rene ingrediensene soyabønner, hvete, vann og salt. Det tilsettes ingen tilsetningsstoffer. Her kan du lese mer om hvordan de ulike trinnene i produksjonen ser ut.

Hva er næringsinnholdet i Kikkoman Naturlig brygget soyasaus?

Våre naturlig bryggede soyasauser har følgende næringsinnhold per 100 ml:

Hva er næringsinnholdet og saltinnholdet i Kikkoman Naturlig brygget soyasaus med 43 % mindre salt?

Våre naturlig bryggede soyasauser med mindre salt har følgende næringsinnhold per 100 ml:

Er den naturlig bryggede soyasausen fra Kikkoman glutenfri?

Kikkoman Naturlig brygget soyasaus er tilnærmet glutenfri og ifølge uavhengige testinstitutter inneholder den under 10 mg gluten per 1000 g (10 ppm). Ved glutenintoleranse anbefaler vi deg å bruke vår Naturlig bryggede, glutenfrie tamari-soyasaus.

Fremstilles Kikkoman-soyasausen av genmanipulerte soyabønner?

Kikkoman legger vekt på bruk av ingredienser av høy kvalitet og en naturlig produksjon. Av den grunn blir alle Kikkoman-produkter som produseres i Nederland, fremstilt av ikke-genmanipulerte soyabønner.

Produseres Kikkoman-produktene i Japan?

For det europeiske markedet blir Kikkoman Naturlig brygget soyasaus produsert i Sappemeer i Nederland. Til fremstillingen av den naturlig bryggede soyasausen brukes kun fire rene ingredienser. Soyabønnene stammer fra Brasil, hveten fra Tyskland og saltet og vannet fra Nederland.