Del på Google+:

Sesamsaus

I det japanske kjøkkenet er sesamsaus svært populær. Vår versjon er en fint avstemt kombinasjon av pikant, søt og samtidig sur smak med en karakteristisk aroma av ristet sesam. Den er ideelt egnet for en rekke forskjellige retter, og både salater, tofu, pasta, dampede grønnsaker og mye annet smaker utrolig godt med den.

Aromatisk og kremet 

Det som gjør sesamsausen så aromatisk og kremet, er sesamfrø som ristes og deretter males. Og fordi den har en bedre konsistens, passer den meget godt til alle typer ingredienser. Du kan nyte sausen til forskjellige retter: Bare hell den over maten, eller dypp maten i sausen.

  • 1L PET-flaske for direkte bruk på kjøkkenet
Ingredienser
Vann, Sukker, Solsikkeolje, Sesamfrø (10%), Soyasaus (Vann, Soyabønner, Hvete, Salt, Etylalkohol), Riseddik, Eggeplomme, Salt, Etylalkohol, Smaksforsterkere: Mononatriumglutamat, Dinatriuminosinat, Syrer: Melkesyre, Eddiksyre, Fiskesaus (Fisk, Salt, Etylalkohol), Krydder, Fortykningsmiddel: Xantangummi.
Næringsinnhold per 100ml
Energi [kJ/kcal] 1351/ 324
Fett [g]   23
  hvorav mettede fettsyrer [g]  2,5
Karbohydrat [g]  20
  hvorav sukkerarter [g]   18
Protein [g]   4,4
Salt [g]   4,2