Del på Google+:

Langstekt oksekjøtt i rødvin

4 porsjoner

Per porsjon: 2625 kJ / 627 kcal

  • 175 g stripet bacon, hakket
  • 2 ss solsikkeolje
  • 900 g grytekjøtt, skåret i 4 cm store stykker
  • 12 små sjalottløk, skrellet
  • 12 babygulrøtter
  • 1 ss mel
  • 300 ml rødvin
  • 300 ml kjøttbuljong
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 100 g sjampinjong
  • 1 ts tørket Provence-krydder
  • 4 ss hakket, frisk persille

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 3 t

Varm opp stekeovnen til 160 °C / gass: trinn 3. Stek baconet i en stekepanne og ha det i en stor jerngryte eller lignende som tåler stekeovn.

Stek litt av kjøtt i den samme stekepannen, før det legges over i jerngryten. Gjenta dette til at kjøttet er brunt. Tilsett litt olje ved behov.

Sett ned varmen, og stek sjalottløken til den er gyllenbrun. Tilsett gulrøttene, og stek i 2 minutter før de helles over i gryten.

Bland melet i litt vin, og tilsett resten av vinen, kjøttbuljongen og soyasausen i pannen. Kok opp, og rør til sausen tykner.

Tilsett sopp og urter, og hell alt over i gryten. Sett lokket godt på, og la alt steke i stekeovnen i 2 timer til kjøttet er mørt. Strø hakket persille over, og server med potetmos og grønnsaker.

Tips:

Legg aluminiumsfolie under lokket på gryten, slik at den blir så tett forseglet som mulig og ingen verdifull stekesjy fordamper.

Alternativ:

Er gryten stor nok, kan du tilsette flere grønnsaker når det gjenstår ca. 1 time av steketiden. Babygulrøtter, kålrot og nypoteter passer godt. Da får du en velsmakende gryterett.