Del på Google+:

Laksespyd med dipp

8 porsjoner

Per porsjon: 857 kJ / 205 kcal

Til teriyakidipp:

Til chili- og majonesdipp:

  • 4 ss lettmajones
  • 1 ts chilisaus

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 20 min
Marineringstid: 2 t

Ha laksen i en skål, og hell glutenfri teriyaki-marinade over. La marinere tildekket i kjøleskapet i minst 2 timer. Imens bløtlegger du 8 trespidd i vann.

Tilberedning av sausen: Rør sammen 1 ss glutenfri teriyaki-marinade med revet ingefær og wasabi til en pasta. Tilsett resten av teriyaki-marinaden litt etter litt, og bland det hele med limesaft. For å lage chili- og majonesdippen, ha majonesen i en skål og rør inn chilisausen med en skje.

Før du griller, trer du tre laksebiter på hvert spidd. Varm opp grillen eller grillpannen, og grill laksen i 3 minutter eller lenger på hver side, alt etter hvordan du ønsker det. Dipp serveres sammen med limebåter. Press limejuice over før servering. Pynt med vårløk om du ønsker.