Del på Google+:

Japansk inspirert poke bowl

4 porsjoner

Per porsjon: 2326 kJ / 555 kcal

  • 600 g laksefilet, uten skinn (3 stk.)
  • 120 ml Kikkoman saus til pokebolle
  • 300 g sushi-ris
  • 40 ml sushi-riseddik
  • 240 g avokado (2 stk.)
  • 5 g wasabi
  • 20 ml sitronsaft, ferskpresset
  • 30 g vårløk (2 stk.)
  • 5 g nori-blader (2 stk.)
  • 40 g sushi-ingefær
  • 120 g wakame sjøalgesalat, kjøpt i butikken

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 45 min

Skjær laksen i små, passelig store stykker, og bland dem med Kikkoman saus til pokebolle. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skyll sushi-risen flere ganger i friskt vann, til vannet er klart. La den dryppe av seg og la koke under lokk i en middels stor panne som angitt på pakken. Slå av varmen, luft risen forsiktig med en gaffel og krydre med sushi-riseddiken. Brett forsiktig med en slikkepott. Holdes varm.

I mellomtiden må du dele avokadoene i to og ta ut stenen. Drypp sitronsaft over og krydre med salt. Skjær en avocado i ca. 0,5 cm store terninger. Mos den andre avokadoen sammen med wasabien, eller purer i en minimikser for at det skal se penere ut.  

Skjær den hvite og den grønne delen av vårløkene i tynne ringer. Del opp nori-blader i passelig store stykker.

Fordel sushi-risen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på risen i skålene: marinert laks med saus, avocadoterninger, wakamesalat, wasabi-avocado-puré, nori-blader og oppskåret vårløk. Legg sushi-ingefæren i midten. Drypp etter ønske noen dråper Kikkoman saus til pokebolle over maten og server den med en gang.