Del på Google+:

Gratinerte burritos med teriyakikylling

4 porsjoner

Per porsjon: 2740 kJ / 654 kcal

  • 1 ss olje
  • 1 løk, hakket i terninger
  • 600 g kyllinglår uten ben og skinn, hakket opp i munnfullstore biter
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning
  • 1 ts chilisaus
  • 400 g svarte bønner eller kidneybønner
  • 200 g kokt ris
  • En liten bunt koriander, grovhakket
  • 4 store tortillalefser
  • 100 g cheddarost, revet

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 1 t

Sett stekeovnen på varmluft på 200 °C / 180 °C (gass: trinn 6)

Varm opp oljen i en stekepanne og la løken mørne på middels varme i 4–5 minutter. Tilsett kylling under stadig omrøring og la det hele steke til kyllingen er brun og gjennomstekt. Rør inn hvitløk, stek i et par minutter til, før Teriyaki-barbecuesauce med honning, chilisaus, bønner og ris tilsettes. Stek i enda ett minutt til alt er varmt, før størsteparten av korianderen tilsettes.

Fordel blandingen på 4 tortillalefser. Rull lefsene sammen hver for seg, og brett inn endene, slik at blandingen ikke renner ut. Legg lefsene i en ildfast form, og strø den revne osten over. Sett inn i stekeovnen i 15–20 minutter til osten er smeltet og har fått en gyllen farge. Strø over resten av korianderen og server.