Del på Google+:

Gourmet-biffburger med karamellisert rødløk

4 porsjoner

Per porsjon: 802 kJ / 192 kcal

  • 2 ss olivenolje
  • 1 klatt smør
  • 2 store rødløk, skjæres i tynne skiver
  • 2 ss brunt sukker
  • 500 g kjøttdeig av god kvalitet
  • 2 ss finhakket persille
  • 2 ss finhakket timian
  • 8 ss Kikkoman teriyaki-saus med ristet hvitløk
  • 1 liten reddik, kuttes i små biter
  • 4 brioche-burgerbrød, deles i to og ristes
  • 2 avokadoer i skiver

Fremgangsmåte

Tilberedningstid: 40 min

Varm opp en spiseskje olivenolje og smør i stekepanne på lav varme. Tilsett løkskiver og sukker, og la det hele steke langsomt i 30 minutter til løken er myk og karamellisert. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Mens løken stekes, blander du kjøttdeig med persille og timian og krydrer med salt og pepper. Form fire burgere. Ta den ferdig stekte løken ut av pannen, og plasser den på et varmt sted. Tørk av stekepannen med kjøkkenpapir, og varm opp resten av oljen. Stek burgerne i tre til fire minutter på hver side. Tilsett Kikkoman Teriyaki Sauce with Roasted Garlic, og stek  et par minutter til. Øs kontinuerlig saus over kjøttet i pannen.

Fordel en håndfull reddik på den nederste halvparten av burgerbrødet. Legg på burgerne, og drypp en teskje av den varme sausen over. Fordel løken jevnt på de fire burgerne, og legg på avokadoskivene før du setter på toppen av burgerbrødet.

Tilberedning på grillen:

Pensle burgerskivene med olje, og grill dem i tre til fire minutter på hver side (avhengig av hvor varm grillen er). Pensle burgerskivene med Teriyaki-saus, og grill dem et par minutter til.