Del på Google+:

Fritert tofu

4 porsjoner

  • 1 tofu 
  • 120 ml fiskebuljong / dashi 
  • 40 ml mirin 
  • 40 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 80 g reddik
  • 10 g ingefær 
  • 1 vårløk 
  • grønn baby-paprika eller okra
  • litt mel til å mele tofuen
  • litt 7-krydder-pulver eller chili 
  • olje til fritering
  • chiliflak eller shichimi

Fremgangsmåte

La silketofu stå og dryppe av seg væsken. Vask reddiken og finriv den, press ut vannet. Finriv ingefæren. Sjær vårløken i tynne ringer og tørk av fukten. 

Lag sausen slik: Kok opp mirin i en stekepanne. Tilføy fiskebuljongen og Kikkoman naturlig brygget soyasaus. Disse ingrediensene skal varmes godt. Vend tofubitene i mel og friter dem ved 170° C. Baby-paprika eller okra-belg friteres også, men bare kort.  

Fritert tofu anrettes med paprika eller okrabelgene og garneres med fin reddikpuré og vårløk. Fyll opp med sausen til tofu og okrabelg er halvveis dekket med den, dekorer med chiliflak eller shichimi. Serveres veldig varmt. 

Tips: Man kan tilberede denne retten vegetarisk, indet man skifter ut fiskebuljongen med grønnsakbuljong.